Ekspeditsioonid

Mägedesse minekuks on vaja kaasa võtta igasugust nodi. Täpsema ülevaate annab siin eraldi lehekülg. Aga oma esimesele ekspeditsioonile läksin ma tavaliste talveriietega. Nendesamadega, millega käisin Tallinnas ringi. Ostsin toona vaid kaks asja: Kassid ja -21C  magamiskoti. Kõikidele, kes tunnevad, et asi võib hakata meeldima, soovitan ma osta kohe kallimad ja paremad asjad. Tuleb pisar silmanurgast ära pühkida ja panna rahakoti rauad ragisema, sest üsna varsti vahetate odavama varustuse niikuinii kallima vastu  ja siis olete kokkuvõtteks veel rohkem raha magama pannud.

Uskuge, 1 000 000 eeki maksev Mercedes ei sõida 5000 eegisest sapakast 200 korda kiiremini aga 600 eeki maksev telk on mägedes tormi ja tuisu korral 3600 krooni maksvast telgist raudselt 6 korda eluohtlikum. Tegemist ON üsna kalli lõbuga, aga see on kulutatud raha väärt!

Mina soovitan algul käia paar korda Elbrusel st Kaukaasias ja seejärel suunduda Mont Blancile. Esiteks on Venemaa palju odavam ja Alpides matkamine on ka kõvasti keerulisem. Kui Elbrusel on lõhesse kukkumise oht suhteliselt väike, siis Alpides pidime liikuma kogu aeg sidemes, sest suuremates-väiksemates lõhedes käisime me kõik viiekesti ära. Minul õnnestus Alpides vajuda rinnuni sisse. Hoolimata sellest, et astusin eeskäija jälgedesse ja esimeseks olime valinud oma rühma kõige raskema mehe.

  anu audse

Kurikuulus nukuteatri näitleja.

Postitatud Alpinism